Miso peaso z modřínové kádě - lyofilizované - aka misox
V kompostovatelném sáčku z papíru a bio polymeru.
Velmi lahodný Základ na tradiční miso peaso polévku.
Lyofilizace je šetrná metoda odstranění vody z misa.
Prostě miso zmrazíme a ve sníženém tlaku necháme odsublimovat vodu zmrzlou na led.
Díky tomu nedojde k degradaci bioaktivních látek a chuť je lahodnější.
S vodou se odpaří i typické fermentační vůně.
Nepatlá se a nemusí být ve skle.
To je super praktické na cesty k na outdoor aktivitám i v kuchyni, kde máme často málo času.
Nahradili jsme jí naše mokré miso a tím nemusí po světě cestovat tolik sklenic a víček.
Ono se to nezdá, ale zavařovací sklenice nejdou stohovat a v kamionu se veze hlavně vzduch.
Proti papírovému sáčku z bio polymeru jsou těžké, neskladné a na výrobu energeticky náročné.
Snažíme se svět udělat chutnější i smysluplnější.
A daří se nám to.
Díky vám!
Lyofilizované miso se jen naláme do horké vody a je základ na polívku hotov.
Tak je to snadné a jednoduché!
Konečně férový MISOX :)
.
složení - bio miso Bacilli
Hmotnost: 50 g (odpovídá100 g miso pasty)
skladujte v suchu
Vyrábí Václav Smolík Rosovice 274