saba sirup jablečný
100% ovoce v tekutém stavu :)
Sirup na lívance, kaše i do nápojů.
Lokální a chuťově pestřejší náhrada javorového a čirokového sirupu.
Vzniká pomalou redukcí jablečného moštu na plameni.
Bez přidaného cukru.
Bez chemie.
Bez přidaného škrobu či pektinů.
Bez přidané vody.
Z bio surovin.
Bez síření.
Bez keců.
Umí tohle váš sirup?
Vzniká prastarým postupem z doby před rozvojem cukrovarů.
Ve světě je známý pod mnoha názvy.
V itálii je to SABA, SAPA, nebo MOSTO COTTO.
Na Kypru je to hépsēma.
V Řecku je to Petimezi.
Též ho lze najít jako شیره انگور.
V Makedonii je to madjun.
V Africe jest moskonfyt.
Arrope je ze Španěl.
A jinde je zas dibs al-anab.
složení - jablečný mošt redukovaný
označení - ovocný sirup jablečný
objem - 100 ml
Vyrábí Václav Smolík Rosovice 274
Detailní popis produktu
SABA
Vaříme jí z kupovaného českého bio či konvenčního moštu.
Když máme dost jablek na zahradě, vaříme i z našeho.
Zčerstva lahvujeme a prodáváme.
Doporučujeme ho především do nápojů a sladkých jídel.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.